Ajd, nastavljamo uzbrdo ...
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]Stižemo na nezaobilazni Rajac. Bez njega se jednostavno ne može.
[You must be registered and logged in to see this image.]Produžavamo dalje, usput srećemo i kravu ...
[You must be registered and logged in to see this image.]Prilazimo restoranu Lovačke priče ...
[You must be registered and logged in to see this image.]Tu je i putokaz s kotama namenjen planinarima. Vrh Rajca, Vrh Suvobora, Ravna Gora, Mokra pećina, Slap, Divčibare. Ovih kota ima 14. i nama su jako poznate jer smo ih prethodnih godina obišli sve planinareći, što noću što danju, vrlo često po kiši a često i zalutali jer mi ne idemo organizovano u grupi već se sami snalazimo.
Prve godine našeg planinarenja nekog trećeg dana su hteli da za nama pošalju gorsku službu za spašavanje jer se nismo vratili više od 15. sati! Čekali su da prođe 24 pa da krenu da nas traže, a mi smo se ipak pojavili usred noći mokri i blatnjavi, ali živi (bio izviđač nekada davno) i oduševljeni onim što smo doživeli i izdržali. Te godine smo mislili da nam planinarska karta sa kotama nije potrebna :haha:
Eto malo zanimljivosti iz našeg života.
[You must be registered and logged in to see this image.]Skrećemo desno prema vrhu Rajca, usput naravno planinari
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]I onda konačno malo što bi se reklo "OFROUDA"
[You must be registered and logged in to see this image.]Drugačije se ne može do vrha ...
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]Obratite pažnju na ovu raskrsnicu, ako ne skrenete ovde levo promašićete vrh Rajca ... :haha:
[You must be registered and logged in to see this image.]Skrenuli smo levo i onda samo pravo, uzbrdo ...
[You must be registered and logged in to see this image.]I uzbrdooo .... ooo pa ovo je ludoo .... sve se treslo

a Bandolera je slikala na sve strane ....
[You must be registered and logged in to see this image.]I stigli smo na vrh ...
[You must be registered and logged in to see this image.]A sa vrha predivan pogled ...
[You must be registered and logged in to see this image.]Pošto su crevca počela nam krče, spuštamo se prema planinarskom domu. Usput smo sreli neke ljude koji su nas pitali koliko tražimo da ih prevezemo do vrha, :haha: Kad bi oni znali da je taj prvi vrh najpitomiji i najlakši što se planinarenja tiče, a šta ih sve dalje čeka. Ali neka sami otkriju, u tome je čarolija.
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]Parkiramo se ispod planinarskog doma. Ovo je planinarski dom "Čika Duško" planinarskog udruženja "Pobeda".
[You must be registered and logged in to see this image.]Pa uz stepenice ...
[You must be registered and logged in to see this image.]Zauzimamo pozicije ...
[You must be registered and logged in to see this image.]Životinjskog sveta ima u svim oblicima ...
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]Ovaj lopovčić je na njegovu žalost provaljen u najkritičnijem trenutku ...
[You must be registered and logged in to see this image.]Dok čekamo glavno jelo stigla je kafa ...
[You must be registered and logged in to see this image.]Uz kafu i ratluk od kojeg sam se ja naježio, ne podnosim šećer u prahu ..... čak ni na krofnama ...
[You must be registered and logged in to see this image.]I konačno dočekasmo i nešto na čačkalicu
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]Nikako savladati roštilj pa su preporučene kratke pauze ...
[You must be registered and logged in to see this image.]Da se ne bi trošili i za prenoćište, posle ručka smo odmah krenuli ka Beogradu.
[You must be registered and logged in to see this image.]Domaće životinje na sve strane ...
[You must be registered and logged in to see this image.]Po ovome mora da nam je ta zima bila jaka i duga ...
[You must be registered and logged in to see this image.]Negde na ibarskoj ja sam imao blago utrnuće zadnjice i to smo iskoristili da uništimo po jedan smotuljak duvana.
[You must be registered and logged in to see this image.]O frizuri ne vredi trošiti reči, kaciga je čudo. Bandolera misli da mi baš dobro stoji ovako. Koliko se ja slažem sa njom vidi se po mom izrazu lica. :haha:
[You must be registered and logged in to see this image.]Ubrzo krećemo dalje i posle izvesnog vremena stižemo u našu džunglu ...
[You must be registered and logged in to see this image.]Gužva već na Čukaričkoj padini, svi sviraju, negde žure, na silu da iseče ... ko će koga ...
[You must be registered and logged in to see this image.]Probismo se do blokova

nekako. Ova beba nama beše baš slatka, a mi smo njoj verovatno delovali kao vanzemaljci .....
[You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]Nadamo se da smo uspeli da vam prenesemo bar delić predivnih utisaka sa ove naše kratke novembarske vožnje.